Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΙΑΠΩΝΙΑ: MΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΦΥΤΟ ΑΝ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ

 Home

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τόσο προχωρημένο από την Ιαπωνία. Όπως φαίνεται υπάρχουν Ιάπωνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται τόσο ενεργά για την διατήρηση του πλανήτη που λαμβάνουν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και παράγουν τα ανάλογα προϊόντα. Ένα τέτοιο προϊόν είναι και η “Πράσινη Εφημερίδα”, από τον εκδότη της διάσημης καθημερινής ιαπωνικής εφημερίδας The Mainich Shimbuhsha. Είναι φτιαγμένη από 100% ανακυκλωμένο και φυτικό χαρτί, μπορείς να την φυτέψεις όταν θα έχεις τελειώσει με το διάβασμά της κι αυτή θα φυτρώσει και θα δώσει και λουλούδια.

Το συγκεκριμένο είδος χαρτιού που μπορεί να φυτευτεί, υπάρχει στην αγορά εδώ  και κάποια χρόνια και είναι ένα μείγμα ανακυκλωμένου χαρτιού, νερού και μικρών σπόρων. Μόλις έχεις τελειώσει με την χρήση του, το σκίζεις σε μικρά κομμάτια, το φυτεύεις στο χώμα, το ποτίζεις κι αυτό φυτρώνει σε μερικές εβδομάδες, δίνοντάς σου φυτά και άνθη.

Την “Πράσινη Εφημερίδα” εφηύρε μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες της Ιαπωνίας, η Dentsu Inc. Αυτή δεν είναι η πρώτη της ανάλογη δράση. Αίσθηση έχει κάνει και μια παλαιότερη καμπάνια της που περιλάμβανε δωρεές νερού σε πληθυσμούς που υποφέρουν από την έλλειψή του.

Η πανέξυπνη ιδέα της περιβαλλοντικά φιλικής αυτής εφημερίδας έχει κάνει μεγάλη επιτυχία και έχει ανεβάσει την κυκλοφορία της στα τέσσερα εκατομμύρια φύλλα την ημέρα, με κέρδη πάνω από 80 εκατομμύρια γιέν, περισσότερα δηλαδή από 700.000 δολάρια. Η πρωτοβουλία αυτή έχει συμπεριλάβει και κάποια σχολεία, με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος για περιβαλλοντικά ζητήματα στα παιδιά, αλλά και για να τα βοηθήσει να καταλάβουν την αξία της ανακύκλωσης. Μακάρι να προκύψουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες παντού στον κόσμο. Τις χρειαζόμαστε!

Πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.